5. třída

PŘÁNÍ JEŽÍŠKOVI

V pondělí 29. 11. nám město připravilo překvapení. Děti dostaly kartičky, na které napsaly svá Vánoční přání. Potom jsme vyrazili do areálu mateřské školky, kde jsme kartičky přivázali k balonku napuštěnému heliem. Za všeobecného jásotu jsme balonky vypustili do oblak. Doufáme, že naše přání k Ježíškovi dorazí.

 

ADVENTNÍ KALENDÁŘ

V hodinách výtvarné výchovy s paní učitelkou Macoszkovou si děti vyrobily adventní kalendář. Kdo uhádne hádanku schovanou v okýnku, dostane sladkou odměnu.

TURNAJ VE FLORBALE

V úterý 14. 12. proběhl v hodině Tv chlapci vánoční turnaj ve florbale. První místo vybojoval Honza Hadraba, druhý byl Jáchym Loucký, třetí Pepa Trojan. Medaile vyrobil Jáchym!

 

TURNAJ V PŘEHAZOVANÉ DĚVČAT

Ve čtvrtek 16. 12. jsme s děvčaty trénovaly na Vánoční turnaj v přehazované a pojaly jsme to jako soutěž jednotlivců. Nejlépe se dařilo Leoně Chmelové, na děleném 2. a 3. místě skončily Eliška Žáková a Nikol Veškrnová. Hlavně ale u všech převládala radost ze hry.

 

… A JE TU PŘEDVÁNOČNÍ ČAS

V pondělí 20. 12. nám začaly ve škole tři dny bez učení. Hned ráno nás v hale čekal turnaj v přehazované. Po svačině jsme donesli do lesa vánoční nadílku zvířátkům, a protože byla opravdu zima, uvařili jsme si po návratu v kuchyňce voňavý punč. Před odchodem na oběd jsme si ještě zazpívali vánoční písničky.

 

Stejně pestrý program na nás čekal i v úterý 21. 12. Hned v první hodině jsme se vrhli na stavbu třídního betlému. Opravdu se nám povedl! V dílnách jsme soutěžili v zatloukání hřebíků a později ve třídě jsme luštili sudoku. Z vizovického těsta jsme si vyrobili svícen. K tomu všemu nám hráli vánoční koledy, nechyběla ani pohádka. Už se těšíme na zítřejší nadílku!

 

OLYMPIJSKÝ FESTIVAL 2022 BRNO

V pondělí 7. února jsme společně se 4. a 6. třídou vyrazili autobusem do Brna na Olympijský festival pořádaný v rámci Zimních olympijských her v Pekingu. Čekal nás den plný sportovních zážitků. Hned po příjezdu jsme se pozdravili s maskotem ZOH pandou Ping Dwen Dwen. V Olympijské zóně EDA jsme se dozvěděli zajímavosti ze světa olympijského sportu. No a pak už přišlo na řadu sportování. Vyzkoušeli jsme běžky, skoky na lyžích, bruslařskou dráhu. Nakonec jsme obdrželi medaile a diplom za účast a vyfotili se s Veronikou Vítkovou, která byla hlavním hostem dne. Moc jsme si olympijský den užili!

 

PRÁCE S MERKUREM

 

BŘEZEN MĚSÍC KNIHY

Ve čtvrtek 24. 3. jsme se zúčastnili projektu Březen - měsíc knihy. Děti si na šesti stanovištích vyzkoušeli své schopnosti a dovednosti spojené s četbou a čtenářskou gramotností.

 

EXKURZE DO BRNA

V úterý 12. dubna jsme navštívili Planetárium a muzeum Anthropos v Brně. Prožili jsme krásný jarní den.

 

AKCE ČISTÁ VYSOČINA 21. 4. 2022

Navlékli jsme si pracovní rukavice a pomohli vyčistit část Hrotovic od odpadků.

 

DEN DĚTÍ

V pátek 3. 6. celá škola slavila Den dětí. My jsme se sešli ráno ve třídě, zahráli si hry a poté vyrazili po trase s úkoly, kterou pro nás připravila 6. třída. Došli jsme k Novým rybníkům, kde jsme našli poklad, nakoupili si dobroty a pohráli si. Šesté třídě jsme se za pěknou šipkovanou odměnili.

 

 

 

Přidáno 13. 9. 2021, autor: Štěpán Florián

Poslat známému Poslat na e-mail   tisk Tisknout   ↑ Nahoru

loader Načítám...
POČASÍ